sábado, 5 de noviembre de 2016

OCELLS I REFLEXIONS.

Aquest any esta sent un “pel” complicat, tenia que ser un “especial” ja que tenia previst celebrar els 30 ANYS on un dels meus hobbys ha estat i és l’observació i intentar donar a conèixer el Patrimoni Natural de l’Anoia, però un fet inesperat m’ha obligat a canviar els objectius, tot i que he pogut dur a terme alguns dels projectes de seguiment i d’altres no ha estat possible.

En la darrera entrada del dia 2 d’octubre feia esment a l’explotació forestal que s’estava duent a terme el bosc de Can Masarnau (Òdena), trobareu un vídeo força extens i interessant el YouTube https://youtu.be/lqhqBoYBj2s sobre la mateixa.

Fins aquesta nova entrada només he pogut dur a terme tres sortides i una d’elles amb l’objectiu de trobar dues barraques de pedra seca que m’havien passat la informació, per tant, calia trobar-les per situar-les el mapa, fotografiar-les, comprovar el seu estat i enviar-ho tot a l’associació que m’havia passat la informació. Cal dir-vos, que també en totes aquestes sortides, mes ven dit, en totes les sortides que faig, sempre porto els prismàtics per observar tots els ocells que hem pugui anar trobant durant la sortida.

En relació les ocells, aquestes dates són importants per la fenologia, ja que tenim o més ven dit, teníem la possibilitat d’observar les darreres especies estivals i les primeres hivernants. El dia 15 d’octubre vaig observar les darreres Orenetes vulgars (Hirundo rustica) direcció els seus llocs d’hivernada a l’Àfrica i el dia 8 d’octubre, vaig observar una de les primeres especies hivernants i que és habitual a la nostra comarca com és el Pardal de bardissa (Prunella modularis).

Però la dada més important recollida fins el dia d’avui ha estat l’observació de la Cotxa blava (Luscinia svecica) una espècie migradora comú i hivernant escàs. Aquesta és la primera vegada que tinc l’oportunitat d’observar aquesta espècie i com sempre comento, és molt possible que altres companys l’hagin observat però per mi és la primera. Aquesta observació l’he pujat a Internet per que pugui ser consultada per altres companys interessat en aquesta espècie.


Tot i que el desànim a vegades guany, els ànims d’alguns amics fan que torni l’ il·lusió i les ganes de continuar endavant donant o intentant donar a conèixer el nostre Patrimoni Natural tant important i com no, les ganes de passar-ho be en cada sortida.


Tinc pendent una sortida a la meva muntanya, el Puig Aguilera, on plantaré algun dels meus roures en aquest espai que és va veure afectat per un incendi. Aquest roures provenen d’aglans recollides el 2015 a Veciana.

De nou dir-vos, que si voleu seguir les meves sortides, ho podeu fer a traves de:

@Macia_daniel

@macia_daniel

No hay comentarios:

Publicar un comentario