sábado, 23 de diciembre de 2017

PRIMERA SORTIDA “OFICIAL” D’OBSERVACIO OCELLS TEMPORADA 2017-2018.

Avui he dut a terme la primera sortida “oficial” corresponent a la temprada 2017-2018 del projecte SOCC (Seguiment d’Ocells Comuns a Catalunya).

Un matí de boira alta i fred en qual no he pogut recollit moltes dades, si així ho podem dir, ja que només han estat 18 espècies diferents. He trobat a faltar espècies com el Cotoliu (Lullula arborea), la Mallerenga cuallarga (Aegithalos caudatus) o la Mallerenga blava (Cyanistes caeruleus), espècies habituals i que molt possiblement degut a les temperatures tant baixes, boira i vent que hem tingut darrerament, en decidit desplaçar-se a indrets amb unes temperatures no tant extremes. Cal dir-vos per situar-vos, que la zona de seguiment correspon els termes municipals de Copons i Veciana. Darrerament és possible observar grups de Mallerenga cuallarga els parcs i jardins d’Igualada.

Mallerenga blava. http://www.naturephoto-cz.com/

De les espècies observades aquest matí , la més nombrosa i activa ha estat el Pinsà comú (Fringilla coelebs) tot i que no amb una quantitat tant important com altres anys, seguit del Pit Roig (Erithacus rubecula) i la Merla (Turdus merula). Aquí també ha estat possible observar la Mallerenga petita (Parus ater).


ACTIVITAT EN UNA ESCOLA D’IGUALADA.

Tal com ús vaig comentar en la darrera entrada (17/12/2017) el passat dimarts dia 19 de desembre vaig fer una xerrada relacionada amb els arbres – paper - reciclatge i per acabar, un tema que sempre m’ha agradat molt, com aconseguir partint d’una simple aglà, un roure o una alzina per desprès, guardar-lo a casa i/o com faig, trasplantar-lo. Cal dir-vos, que no estic autoritzat a pujar fotos de l’activitat, però si aneu el Instagram i/o el Facebook dels Maristes d’Igualada en trobareu.
S’acaba l’any 2017, un any amb moltes dades que actualment estic revisant per fer-vos un petit resum, que ús presentaré en la propera entrada en aquest bloc.

Per acabar desitjar-vos a tots.
BON NADAL.

No hay comentarios:

Publicar un comentario