viernes, 29 de diciembre de 2017

RESUM DE LA TEMPORADA 2017 D'OBSERVACIÓ DELS OCELLS A L'ANOIA..

Tal com ús vaig comentar en l’anterior entrada, quan arriben aquestes dates de final d’any cal fer un resum de les observacions del Patrimoni Natural de l’Anoia i més concretament dels ocells.

Tot i que aquest 2017 he seguit amb els problemes o més ven dit, inconvenients derivats d’una situació personal, he pogut dur a terme totes les sortides relacionades amb els diferents projectes de seguiment dels ocells que participo com són el SACRE (Seguimiento de Aves Comunes Reproductoras de España) i que el proper 2018 farà 20 anys de la meva participació. El SOCC (Seguiment d’Ocells Comuns de Catalunya), el Projecte Rius, el Projecte Orenetes i els propis, Ocells de l’Anoia i Ocells d’Igualada, aquest darrer un projecte que he començat aquest 2017. Totes les dades dels diferents projectes les faig arribar a les organitzacions que les duent a terme i que seguint i per ordre de presentació són; SEO/BirdLife, Institut Català d’Ornitologia i l’Associació Habitats. A part de tots aquest projectes, també voldria fer esment de les diferents publicacions, articles i participacions a la xarxa (RRSS) com seria aquest bloc.

Moltes en estat les sortides i les dades recollides, entre elles en destacaria dues de positives i una de negativa. Com a positives la del Teixidor (Remiz pendulinus) i la del Repicatalons (Emberiza schoeniclus) i que fa alguns anys que no les he pogut observar, i com a negativa, la reducció i/o la falta de d’observacions en llocs que fins ara eren habituals del Capsigrany (Lanius senator), una dada extensible a tot Catalunya.

En total, aquest 2017 he observat 85 espècies de diferents famílies i repartides els diferents punts d’observació. Com sempre, dir-vos que les dades són personals.

Fins aquí el resum anual, ara una sèrie de complement el mateix que ús poden interessar igualment.

Tallarol del casquet. http://www.naturephoto-cz.com/


Aquest any 2017 també he fet un seguiment “especial” dels ocells d’Òdena, tot i que no tinc cap projecte en concret de moment.

Cal adaptar-se a les noves tecnologies i/o aplicacions i he començat a fer servir l’aplicació  eBird, que hem permet pujar les dades a la xarxa per que siguin accessibles a altres companys interessats amb l’observació dels ocells.

Com heu pogut llegir, un 2017 força complert en quan a observació d’ocells, tot i que no te res a veure directament amb els ocells, si que les trobarem ocupant els nostres camps i boscos, comentar-vos que vaig reciclar el bloc https://danielmacia.wordpress.com/ per donar a conèixer les Barraques de Pedra Seca, i que ús convido a visitar. Unes construccions molts interessants i que formant part del nostre Patrimoni. Comentar-vos, que trobareu a la Biblioteca d’Igualada un seguit de publicacions relacionades amb aquest tema.

Pel proper 2018 i si Deu vol, continuaré participant/col·laborant en els diferents projectes de seguiment dels ocells i en començaré un de nou molt important per mi, treballaré amb una publicació (llibre) després de molts anys de no haver-ho fet.


FELIÇ ANY 2018

No hay comentarios:

Publicar un comentario