sábado, 10 de marzo de 2018

PRIMERES SORTIDES PER OBSERVAR OCELLS A L’ANOIA AQUEST 2018.

Tal com ús vaig comentar, aniré presentar-vos les dades de les diferents sortides i avui és un d’aquest dies.

He dut a terme varies sortides des de la darrera entrada en aquest bloc, majoritàriament en estat passejades pels voltants d’Igualada - Òdena sense cap objectiu en concret, només passejar, les darreres ja amb un objectiu, detectar l’arribada dels migradors estivals i començar a recollir dades per aquest 2018 i els diferents projectes*.

La sortida del dissabte dia (02/03/2018) pels termes municipals d’Òdena i Rubió, encara hem va permetre observar el Pardal de bardissa (Prunella modularis).
Com a dada curiosa, aquests darrers dies el parc del Garcia Fosses estan molt actius el Pit roig (Erithacus rubecula) i la Merla (Turdus merula). El c/ Sant Magí podrem escoltar i observar el Tallarol del casquet (Sylvia atricapilla) aprofita els fruits dels arbres que hi ha.
El divendres per la tarda (9/03/2018) vaig fer una escapada el riu Anoia el seu pas per Igualada i dins el projectes “El Riu Anoia. Un habitat per a les espècies”, i a part de l’observació de moltes parelles d’Ànec collverd (Anas platyinchos), també vaig recollir les primeres observacions de l’Oreneta vulgar (Hirundo rustica) i de l’Oreneta cuablanca (Delichon urbicum). Com he comentat altres vegades, les dades que ús presento aquí sempre són personals, això no vol dir, que altres companys no hagin recollir altres dades. Un altre dada recollida aquest mateix dia i força interessant va ser l’observació de dos Teixidors (Remiz pendulinus).

A la sortida d’aquest mati de dissabte ha estat tot un èxit, moltes dades d’ocells entre elles la primera d’aquest 2018 del Puput (Upupa epops).També he anat a visitar el meus “nens” (arbres plantats) a una zona de Veciana, molts d’ells en aguantat força be, altres no. De totes les espècies observades, la més activa ha estat la Mallerenga carbonera (Parus major) juntament amb el Pit roig (Erithacus rubecula).* Comencem un nou any i una nova temporada, tot i que possiblement serà la darrera que participi en els diferents projectes “oficials” de seguiment d’ocells. El motiu d’aquesta decisió són varis, és el temps que cal per dur-los a terme durant la sortida i desprès a l’hora d‘enviar les dades, el cost que comporta, la metodologia que t’obliga a recollir les dades d’una determinada forma i el més important, la dificultat per treure treballs relacionats amb els ocells a casa nostra (Anoia). Si decideixo “plegar”, no vol dir que hem quedi a casa, si no que continuaré surtin però com ho feia els anys 80, senzillament. sortir per gaudir de la natura i dels ocells, sense cap propòsit n’hi objectiu en concret.

Recordar-vos, que també hem podeu trobar a:
@macia_daniel


@macia_daniel

No hay comentarios:

Publicar un comentario