lunes, 2 de abril de 2018

2018, ESCAPADA DE SETMANA SANTA PER OBSERVAR OCELLS I D’ALTRES.

Com cada any per aquestes dates de Setmana Santa, he fet una petita escapada el Pirineu, exactament a la zona de la Vall de Cardós (Pallars Sobira)  i com els darrers anys, amb un objectiu principal, l’observació de l’Os bru (Ursus arctos)) i de nou he tornat sense l’objectiu complert, això si, amb un bon nombre de dades i observacions força interessants.

Una d’aquestes dades i/o observacions va ser la d’un Cérvol (Cervus elaphus), no ha estat la primera dada però si que vaig poder fer la FOTO més interessant. Primer vaig observar-lo alimentant-se i és quan vaig fer la primera foto, desprès, ho tinc que dir molt clar, la sort hem va acompanyar i és quan vaig poder fer aquesta foto.


Cérvol.

Entre totes les dades recollides voldria destacar dues relacionades amb la fenologia, la primera la del Xot (Otus scops) i la segona del  Roquerol (Ptyonoprogne rupestris). Cal dir-vos, que durant les passejades vaig poder comprovar que molts ocells/espècies estaven molt actives, emetent el cant constantment. El llistat d’observacions d’ocells és molt llarga i no voldria fer-me molt pesat, però entre totes elles voldria destacar la del Voltor comú (Gyps fulvus) fins un dels més petits, el Reietó (Regulus regulus).


El proper dissabte 17 d’abril comença la temporada “oficial” dels diferents projectes d’observació d’ocells que participo i que evidentment, ús aniré informant, cal dir, que en data d’avui encara tenim pendent l’arribada de molts migradors estivals i aquest fet continua sent un objectiu.

Com sempre dir-vos, que hem podeu seguir a:
@macia_daniel


@Macia_daniel

No hay comentarios:

Publicar un comentario