domingo, 15 de abril de 2018

COMENCEM LA TEMPORADA “OFICIAL” 2018 D’OBSERVACIO D’OCELLS.

La setmana passada vaig dur terme la primera sortida, podríem dir “oficial” d’observació d’ocells, tot i que jo surto durant tot l’any.

La primera sortida va estar relacionada amb un projecte propi i va ser pels termes municipals d’Òdena i Rubió. En el transcurs d’aquesta sortida cal destacar les primeres observacions de migradors estivals d’aquest 2018 com el Mosquiter pàl·lid (Phylloscopus bonelli), el Tallarol de garriga (Sylvia cantillans). Anteriorment, ja havia recollit les primeres observacions de l’Oreneta vulgar (Hirundo rustica),l’Oreneta cuablanca (Delichon urbicum) el riu Anoia, el Puput (Upupa epops) a Sant Pere d’Ardesa, el Falciot negre (Apus apus) i el Ballester (Apus melba) a Igualada i el Rossinyol comú (Luscinia megarhynchos) a Òdena.

Aquestes primeres observacions també serveixen per fer el seguiment dels efectes del canvi climàtic en els ocells i formant part del projecte PARTICIPA.
Un altre activitat que he dut terme va ser el dimarts dia 10 d’abril quan vaig participar en el programa de Natura a Radio Igualada on el tema era els ocells.
Aquest dissabte 14 d’abril la sortida ha estat pels termes municipals de Copons i Veciana, dins el projecte SOCC (Seguiment d’Ocells Comuns a Catalunya). Com a dada curiosa, durant el transsecte, les darreres pluges d’aquests dies en comportat varies esllavissades i no cal dir-vos, que aigua a dojo.

Un mati ennuvolat i amb algunes estones de plugims, tot i això, els ocells estaven molt actius ja que ha comença l’època de reproducció. Algunes espècies les he pogut observar portant material per construir el niu i d’altres, clarament emetent el cant d’aparellament. Com en la sortida del dissabte 7 d’abril, aquí també voldria destacar les primeres observacions del Cucut (Cuculus canorus) i del Colltort (Jynx torquilla). En total en estat 32 espècies observades. Aquest any les dades les “pujaré” a la APP eBird per que les pugueu consultar, la d’avui esta a la ubicació de Mas Lloreto.Comença una nova temporada amb l’objectiu de recollir el màxim possible de dades i com ús he comentat anteriorment, aniré actualitzant aquest bloc a mesura que hi hagi dades interessants. També, cada diumenge duc a terme una passejada pels voltants d’Odena-Igualada i les dades les trobareu a l’APP que ús he comentat abans amb la ubicació de Can Masarnau.


Per acabar recordar-vos, que també hem podeu trobar a:

@macia_daniel

@macia_daniel

No hay comentarios:

Publicar un comentario