sábado, 28 de abril de 2018

DUES NOVES SORTIDES AQUEST ABRIL PER OBSERVAR OCELLS A L’ANOIA.

Continuem treballant per donar a conèixer els ocells de la comarca de l’Anoia. Cal dir-vos, que el dimarts dia 10 vaig tindrà el privilegi de participar en el programa de Radio Igualada sobre la Natura on el tema eren els Ocells de l’Anoia. El mateix dia, també vaig anar el Consell comarcal per presentar una proposta sobre les Barraques de Pedra Seca.

El dissabte passat (21-04-2018) que vaig dur a terme una sortida pel terme municipal de Veciana, en aquest cas no era un projecte “oficial” si no el projecte “Els Ocell de l’Anoia”.  Vaig poder recollir un bon nombre de dades i com sempre, entre elles, voldria destacar les primeres observacions de migradors estivals com l’Abellerol (Merops apiaster) i del Còlit gris (Oenenthe oenanthe), una espècie clarament de pas.

Dir-vos, que no crec important fer-vos un llistat de les espècies observades, si no que el més important, són les dades d’espècies que estan de pas, primeres observacions i/o espècies en una actitud que ens pugui semblar curiosa per una circumstancia o un altre, i també, fer una descripció de les espècies hem sembla que no és necessària, ja que actualment a Internet podem trobar totes les dades que ens calguin.


El dia de Sant Jordi i degut a un tema personal, vaig anar i el Consell Comarcal i a la sortir, vaig passar pel costat del riu Anoia on vaig observar a la Pastorella (Motacilla alba), la Cuereta torrentera (Motacilla cinerea) i el Ànec collverd (Anas platyrhynchos), i en relació a l’ànec, només és van poder observar mascles i això seria un clar indicatiu de que les femelles estan covant, i també, la dada més interessant  va ser la d’una Tortuga prenent el sol, possiblement era una tortuga de florida (Trachemys scripta ) que algú ha alliberat. Cal dir, que la Tortuga de florida esta considerada una espècie invasora i no cal recordar, que esta prohibit alliberar el espai natural espècies invasores pel dany que poden causar i causen a les especies autòctones.

Avui dissabte (28-04-2018) he dut a terme una nova sortida amb un bon grapat de dades i com sempre, voldria destacar les primeres observacions d’espècies migradores estivals com la Bosqueta vulgar (Hipolais polyglota), la del Oriol (Orioelus oriolus) i la del Hortala (Emberiza hortulana).


Només per la vostra informació, el proper dia 9 de maig participaré en una nova activitat a una escola de la ciutat d’Igualada, per explicar com fer el nostra propi planter i exactament de roures.

Com sempre recordar-vos, que també hem podeu seguir a:

@macia_daniel

@Macia_daniel



No hay comentarios:

Publicar un comentario