sábado, 12 de mayo de 2018

RESUM DE LES DARRERES SORTIDES D’OBSERVACIÓ D’OCELLS A L’ANOIA I ALTRES ACTIVITATS.

Aquest resum el començarem amb la sortida del passat dissabte dia 5 de maig i que correspondria el SACRE (Seguimiento de Aves Comunes de España). En total vaig poder observar 41 espècies diferents i entre totes voldria destacar les primeres observacions del Capsigrany (Lanius senator) i de la Tórtora (Streptopelia turtur) l’Hortolà (Emberiza hortulana) i la de dos Voltor comú (Gyps fulvus). Aquest projecte te la metodologia més complicada i possiblement, serà la meva darrera participació en el mateix.

Aquest mateix dissabte també vaig participar en el Global Big Day (Gran dia Mundial d’Observació d’Ocells) organitzat per eBird (TheCornellLab).

El dimecres dia 9 de maig vam dur a terme a l’Acadèmia Igualada l’activitat anomenada TICCIT i que organitza/promociona/col·labora l’empresa on treballo, i que podríem resumir-ho com arbre-paper-arbre. L’activitat comencem explicant com saber l’edat d’una arbre, quin és l’arbre més vell, la importància de reciclar, etc. i per acabar, com fer el nostre propi planters d’arbres a casa i ho duem a terme. No soc gaire o quasi gents partidari de penjar fotos meves o qualsevol altre persona, però avui faré una excepció.


Foto de l’activitat.

La sortida d’aquest matí de dissabte 12 de maig correspon, si ho podem dir, a la segona volta. Aquesta segona “volta” la començo duent a terme el transsecte d’Ódena – Rubio i que havia fet el passat dissabte 14 d’abril. Comentar-vos, que tots el projectes de seguiment, la seva metodologia indica que cal fer una sortida del 15 d’abril el 15 de maig, i una segona sortida del 15 de maig el 15 de juny.

Tot i la climatologiad’aquest mati amb un cel completament ennuvolat, m’ha permès observar un bon nombre d’ocells, i entre ells les espècies les més actives han estat el Rossinyol comú (Luscinia megarhynchos) el Mosquiter pàl·lid (Phyllocopus bonelli) i el Cargolet (Troglodytes troglodytes). L’objectiu d’aquest matí era l’Oreneta cua-rogenca (Hirundo daurica) i passar-m’ho be observant el nostra Patrimoni Natural.


http://puntviladecans.blogspot.com.es/


Un altre espècie és la Tórtora europea (Streptopelia turtur) i que cal diferenciar de la Tórtora turca (Streptopelia decaocto) que la podrem observar el interior dels nostres pobles i ciutats, i que és una espècie re-introduîda.

Estem el que anomenaríem, l’equador de la temporada i ja he començat la segona “volta” on aquelles espècies que observem les podem considerar com a nidificants segures o probables.


Recordar-vos, que també estic present a:

@macia_daniel

@Macia_daniel

No hay comentarios:

Publicar un comentario